biografie
Biografie
repertoire repertoire

Sopraan Katrien Nauwelaerts, geboren te Antwerpen, België zong al op vroege leeftijd in het schoolkoor waar ze de passie voor het zingen ontwikkelde. Ze volgde dwarsfluit, gitaar en zang in de academie van Mortsel, België. Haar eerste zanglessen kreeg ze van Kristin Roland en Kristien Vercammen.

Na haar humaniora studeerde ze klassieke zang aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Bernadette Degelin. Zij volgde er liedklas bij Jozef De Beenhouwer en Lucienne Van Deyck en operaklas bij Guy Joosten. Katrien vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Babara Pearson en Diane Forlano waar zij haar diploma Master in Music met grote onderscheiding behaalde. Thans wordt zij gecoacht door Abbie Furmansky, Ira Siff en Peter Nilsson.

Katrien nam deel aan masterclasses bij o.a. Malcolm Martineau, Edith Mathis & Edith Wiens (International Sommer Academie van het Mozarteum), John Norris, Udo Reinemann, Gidon Saks, Ira Siff, Gemma Visser (Jekerstudio, Maastricht), Eva-Maria Westbroek en bij Carol Yahr. Tevens was zij lid van Griekse Operastudio (2013).

Katrien beheerst een breed repertoire dat zich uitstrekt van de Barok tot Hedendaagse muziek, met een kleurrijke verscheidenheid aan operarollen, liederen en oratoria en werd meermaals geprezen om haar zilverachtige stemgeluid, haar muzikaliteit en levendige karakterisering van haar personages. Katrien vertolkte reeds verschillende operarollen waaronder: First Witch en Belinda in Dido & Aeneas (Purcell), Flora in The Turn of the Screw (Britten) en Gretel in Hänsel und Gretel (Humperdinck) op het International Youth Festival van Aberdeen, Carmelites Soeur Catherine in Dialogues des Carmélites (Poulenc), Drusilla in L’incoronazione di Poppea (Monteverdi), Emmie in Albert Herring (Britten), in een productie van de Dutch Nationale Opera Academy, Lucy in The Telephone (Menotti) in een regie van Floris Visser, Tytania uit A Midsummer Night’s Dream (Britten) met Opera aan Zee in Noordwijk, Adina in L’Elisir d’amore (Donizetti) met Velser Operagezelschap Bel Canto. Als lid van de Griekse Operastudio (2013) vertolkte zij de rol van Frau Silberklang in Der Schauspieldirektor en coverde ze Despina in Così fan Tutte (Mozart) op het Festival van de Egeïsche Zee op Syros.

Als concertzangeres en in ensemble was Katrien reeds te horen in o.a. Johannes-Passion, Weihnachtsoratorium en verscheidene Cantatediensten van (J.S. Bach), The Messiah (Händel), Psalm 42 (Mendelssohn), Requiem en Missa in C Krönungsmesse (Mozart), Schöpfungsmesse en Die Schöpfung (Haydn), Canto General (Theodorakis), Daphnis et Chloé (Ravel), Ein Deutsches Requiem (Brahms).

Katrien zong reeds in binnen en buitenland als solist of in ensemble onder leiding van bekende dirigenten als: Enrique Barrios, Dirk Brossé, Philip Herreweghe, J. Levy, Grigor Palikarov, Leo Rijkaart, Alexandr Rudin, Henrik Schaefer, Marit Strindlund, Bart Van Reyn, Carlos Vazquez, Patrick Windmolders, Glen Wilson en Ries van der Zouwen.

Samen met pianiste Cynthia Liem werd zij halve finaliste in de eerste editie van het International Student Lied Duo Competitie te Enschede in 2009.

download cv download hier mijn biografie
 
Giancarlo Menotti - The Telephone
Opera buffa in one act by Gian Carlo Menotti

First performance: 1947
Characters:

Lucy
Ben